HASZNOS PROGRAMOK

Ezen az oldalon olyan programokat illetve kiegészítéseket gyűjtöttünk össze egy helyen, melyek a TVC-vel kapcsolatos feladatok elvégzésére alkalmasak. Főleg Windows és DOS programok, illetve programokhoz tartozó kiegészítések találhatók meg itt.

UniRed

Unicode-ot használó szövegfájl szerkesztő, fejlett konverziós szolgáltatásokkal. Az ehhez meglévő kiegészítés lehetővé teszi, hogy szövegfájlokat TVC karakterkészletűvé konvertáljunk. (Win)
(Ha TVC szövegfájlt akarunk átkonvertálni másra, betöltésnél válasszuk a TVC karakterkészletet és helyettesítést, ha valamit TVC formában akarunk menteni, akkor a mentésnél tegyünk ugyanígy. Természetesen a TVC-n nem létező karakterekkel nem tud mit kezdeni, az változatlan formában kerül konvertálásra.)

 
Boot menü Windows 98-hoz, optimalizált DOS módokkal
Sokszor van szükség arra, hogy egy-egy VALÓDI DOS alkalmazás miatt DOS-ra váltsunk, mert az mondjuk a printer portról olvas, vagy a program amire szükségünk van, csak DOS alatt fut helyesen. Ennek megoldásra készült ez a csomag. A benne található freeware DOS driver-ek, és a Config.sys, MSDos.sys, Autoexec.bat állományok előre bekonfigurált menüket tartalmaznak, és a bázismemória legkisebb igénybevételére optimalizáltak. A csomag tartalmazza a telepítendő állományokat és az eredeti csomagokat is. (Win 98)
 
TVC játékok zenéje Midi formátumban
Ha szeretnénk, hogy telefonunk TVC játékok hangjával csörögjön, ezek a fájlok jól jöhetnek. (Kiss Károly készítette őket.)
 
UPM lemez másolása PC-re
Ha valaki az UPM-es lemezeit át akarja menteni, akkor csak egy 5.25"-ös floppymeghajtóra és erre a programra van szüksége.

(Varga Viktor)